Четвърта поредна вечер продължават протестите в София. Стотици се събраха пред сградата на Министерски съвет, след което се отправиха на шествие до Орлов мост. Исканията за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев остават непроменени.

Засега протестът протича мирно, като няма информация за създало се напрежение и провокации от страна на протестиращите. С викове "Оставка" отново се събраха пред Президентството. И днес има значително полицейско присъствие, предаде репортер на GLAS.bg. 

Припомняме, че президентът Румен Радев защити протестите, а призивите му за оставка на "управляващата мафия" предизвикаха вълна от реакции. В отговор на жълтите павета излязоха и привърженици на управляващата партия. Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че няма намерение на подава оставка.

„Това е демокрацията. Една партия я харесват 20-30%. След месеци ще имаме избори. Оставаме на власт само, защото щетите ще са много по-големи след месеци,  ако управляват те, влизаме в най-страхотната криза. Европа няма средства”, каза Борисов, който се включи на живо от къщата си в Банкя. 

През изминалите дни в столицата бяха ранени няколко полицаи, а днес МВР отправи призив към недоволните граждани да не насочват агресията си към униформените. 

Ивайло Иванов: Полицаите не са ви враг! Не се поддавайте на адреналинаИнформациите за платени провокатори на протестите се потвърждават