Четиринадесет бързи производства са образувани при осъществения пътен контрол от петък до неделя в Пловдив и областта. 24-часова полицейска мярка за задържане е наложена спрямо седем пияни и трима дрогирани водачи на моторни превозни средства.

На главен път Пловдив – Стара Загора 43-годишен управлявал “Фолксваген” с 2,65 промила алкохол, а в Сопот с 2,14 промила бил 36-годишен водач на “Опел”. В Пловдив, в жк “Тракия” 35-годишен бил зад волана на “Фолксваген” с 2,26 промила, а на бул. “Христо Ботев” 47-годишен шофирал “Волво” с 2,11 промила. 

На булевардите “Освобождение” и “Шести септември” пък били хванати с 1,81 промила и 1,83 промила водачи на “Форд” и “Мицубиши”, а в Асеновград с 1,89 промила бил 39-годишен шофьор на “Мерцедес”. Междувременно, под въздействието на наркотици в село Горни Домлян били 24-годишен шофьор на “Опел” и  23-годишен, който управлявал “Шевролет” на пътя между селата Шишманци и Белозем. Дрогиран бил и 36-годишен, седнал зад волана на лек автомобил “Ауди” в Хисаря.

На територията на Шесто РУ пък били заловени двама мъже с отнети свидетелства за правоуправление - 64-годишен с лек автомобил “Фиат” и 35-годишен с мотопед “Ямаха” без регистрационни табели, а в село Труд с нерегистриран по надлежни ред мотопед бил хванат 53-годишен местен жител.