Домовите кражби в Пловдив все повече зачестяват, става ясно от бюлетина на полицията. В рамките на вчерашния ден са станали 4 кражби, от които три в Пловдив.

Криминално проявен бе заловен в момент на кражба. Около 20.50 часа от частна охранителна фирма постъпило съобщение в Първо РУ, че мъж е проникнал противозаконно в имот на ул. „Бяло море”. Изпратен незабавно на адреса полицейски екип установил самоличността на извършителя, който е на 28 години и е  известен на органите на реда. При огледа станало ясно, че пловдивчанинът е откраднал телевизор и фотоапарат от къщата, където бил влязъл след разбиване на прозорец. Мъжът е отведен за 24 часа в районното управление. Работата по образуваното бързо производство продължава. 

Кражба през незаключена врата е била извършена от апартамент в Пловдив. Според първоначалната информация, за времето между 14.30 часа и 15.30 часа от жилище на ул. „Чемшир” бил откраднат портфейл с 300 лева, банкови карти и лични документи. Във Второ РУ е образувано досъдебно производство и са предприети действия по установяване авторите на престъплението. Подобно разследване стартирало същия ден и в Първо РУ след сигнал за взломно посегателство от частен адрес на ул. „Георги Кирков”, от където били отнети два лаптопа и около 60 лева. 

Снимката е илюстративна

Още новини ТУК

TNS.bg