Обмисля се нова организация на движението по булевард "Никола Вапцаров" в Пловдив. Целта? Да се намалят пътните инциденти там. Множество катастрофи стават по булеварда, особено на кръстовището на "Никола Вапцаров" с улица "Стефан Стамболов". Там миналата седмица загина жена, която бе прегазена от автобус (подробностите четете ТУК).

От общината ще опитат да направят така, че да не се засичат светофарите на булеварда, съобщи кметът Иван Тотев. Той обясни, че там лява секция няма как да се направи. Заради това ще се направи така, че червените светлини да се засичат повече.

"Всичко е до личната отговорност", заяви Тотев и посочи, че много шофьори карат бързо. Според него многото светофари обезсмислят това някои да се опитват да шофират със скорости от порядъка на 70-80 км/ч. Той заяви, че няма среща на общинското ръководство, на която да не се коментират изкривени мантинели или бутнати разделителни колчета.

Инцидент след инцидент стават на кръстовището до Камела, както е известно мястото. Пешеходка бе блъсната от кола едва два дни след трагедията с прегазената от автобус жена. Чести са и катастрофите между автомобили там, като една от последните беше между рено и такси.

Какво планира Общината за булевард "Никола Вапцаров", вижте във ВИДЕОТО:

Паяк ще дебне за паркирани коли на ремонтирания булевард "Васил Априлов" - четете ТУК

TrafficNews.bg