От няколко месеца сме започнали засилени действия срещу контрабандата в страната. Уверявам ви, че в момента сме осигурили 24-часово наблюдение по границите, включително и върху складовете. Внесли сме и законови промени, които засягат пазара на горива у нас. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата Велизар Енчев по време на блиц-контрола в НС, предаде "Novini.bg".

Премиерът призна, че досега агенциите не са действали адекватно. "Ние не можем да кажем дали има картел или не, това може да го направи КЗК. Надявам се и в най-скоро време да започне проучването за добив на природен газ в Черно море, което допълнително ще намали цените", посочи Борисов.

Преди това народният представител помоли премиера да коментира цените на горивата и протеста на гражданите.

Велизар Енчев контрира премиера, като отбеляза, че в последните дни много говори за качествата на горивата, но не и за цените им. "Затова искам да ви попитам - кой пазите? Министър Лукарски призна, че в Австрия има държавен дистрибутор на горива, което значително намалява цените им. Какво пречи и у нас да се създаде подобен орган?", попита депутатът.

Борисов отговори, че говори и за цени, но тъй като сме пазарна икономика нямало как държавата да определя цените. "Разбирам популизма ви, но трябва да имаме граници. За качеството говоря, защото на много хора им се повредиха автомобилите. И вчера бензиностанция с над 100 тона оцветено гориво сме разкрили. Правителството има желание и воля да подреди този сектор", увери премиерът. Борисов призова готвените промени, засягащи горивата, да бъдат подкрепени в НС.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg