Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат със скандиране от привържениците си, събрали се на протеста на симпатизанти на ГЕРБ на площада пред Министерски съвет. "Искам да поздравя финансовия министър Владислав Горанов, шефът на БНБ Димитър Радев и симпатизантите на президента Радев за това, което се случи днес - влизането ни в чакалнята на Еврозоната. Там сме, където са белите държави. От днес вече няма да има фалити на банки. Европейската централна банка и Банковият съюз ще контролират това да не се случва. Ползите за държавата са големи. Днес нищо трябва да ни разделя. Цяла Европа ни се радва. Българският лев е фиксиран на 1,95. На този ден трябва да сме заедно с президента и да се радваме, а не да ни разделя полиция" заяви Борисов. 

"Така ли искаме да се обединим?! Нека всички се хващаме за работа, а не да затваряме всяка вечер града. Ние също можем да затворим Орлов мост. Това ще доведе ли до просперитет, до по- голям БВП. Вместо Оставка - викайте Единство, защото Съединението прави силата" призова премиерът присъстващите. 

Той благодари на всички , че са там, но каза че не е щастлив,защото хората не са заедно. 

"Бъдете живи и здрави и не се подавайте на провокации" , призова Борисов.  

Междувременно в другия протест пред президентството емоциите ескалираха и неколцина се опитаха да пробият тройния полицейския кордон. На този етап ескалация на напрежение няма. Огромен брой полицаи се грижат за обществения ред.