Над 10 години се познавам с Пламен Бобоков. Оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница. Винаги съм считал, че е почтен човек. Всичко е било в сферата на това, което законът позволява – да подпомагаме бизнеса зад граница. Това заяви премиерът Бойко Борисов при излизането се от сградата на Специализираната прокуратура.

Припомняме, че министър-председателят бе призован по досъдебното производство по разследването срещу Пламен Бобоков за търговия с влияние. Преди дни обвиняемият бизнесмен показа свой SMS до министър-председателя в опит да докаже, че комуникацията му с управляващите не включва само президентството.

За да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави публични събития”, коментира премиерът. И припомни, че според държавния глава имало двоен режим и се огласявали само разпитите на неговия секретар Пламен Узунов.

„Питаха ме и за либийския кораб. Единственото, което съм правил е, че съм говорил с либийския колега, изяснихме случая. Разпоредил съм само Гранична полиция да го пази. В момента той е на котва в Бургас. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним, каза още Борисов.