„Темата на деня е, че въпреки пандемията откриваме нов завод в Пазарджик. Трябва да питаме как е докарана толкова много техника от Германия в условията на коронавирус, а не за Пламен Узунов. Той беше милиционер от Пловдив, аз съм го правил директор“, това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на нов логистичен завод в Пазарджик.

Премиерът заяви, че не вижда абсолютно нищо лошо в това, че съветниците на държавен глава са си коминукирали с представители на определени фирми.

„Няма нищо укоримо, единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш, че си девица. Аз съм помагал на самия Бобоков, водил съм го в Румъния и други страни. Това е български инвеститор в чужбина. Няма нищо лошо. Ние сме водили много работни срещи, за да открием завод в Румъния – то това трябва да се уговори. За какво е тази истерия. Ако е Борисов е лошо, ако е Радев е нападение“, заяви Борисов.

Според премиерът няма нищо лошо в това да се каже, че си семеен приятел с някой бизнесмен.

„Аз не съм крил, че познавам целия бизнес. Това не е проблем. Проблемът е, че преди няколко седмици Румен Радев каза „веднага правителството да си изкара чатовете с едрия бизнес“. Той затова сега е в такава гузна ситуация сега“, каза Борисов.

Той отново подчерта, че е по-важно да се говори за новия завод, а не за тази тема.

„Всички бяхме на разпит, но голямата новина е откриването на нови работни места, да се измъкнем от това, да обясним на хората, че коронавирусът е тук и да се пазят. Но не със заповед да затворим, а да живеем така все едно има такава“, отново заяви той.