„Виждате, след мача Левски – ЦСКА преди 10-ина дни, където имаше най-много хора, няма голямо увеличение на случаите в София. Щабът, ако ги питам, още днес ще затворят всичко. Всеки, който иска да се прибере и да се заключи, това не е забранено! Защо искате да го правя със заповед?, каза премиерът  Бойко Борисов относно ръста на случаите. Той за пореден път каза, че няма да връщат мерките.

„Започнахме постепенно да отваряме, тогава питаха защо не отворите всичко, отворихме,  сега  - защо не затворите…Туристическият сектор е важен, идват чартърите. Ако затворим дискотеките по морето, какво ще правят чужденците?  Плажовете са пълни и с българи”, каза премиерът. Той се позова на социологическо изследване, според което 40% от българите не вярват във вируса.

„Ние няма да затворим сега. При нас има демокрация – говорят професорите, доцентите. Слушам повече проф. Мутафчийски,  но и се вслушвам в доц. Мангъров.  Даваме повече пари за болниците.  Гледаме всеки ден с щаба как се движим с цифрите - оздравели, с антитела. Колкото и да е гаден този вирус, трябва да има стопански живот”, каза Борисов.