България скърби за великата Стоянка Мутафова. Тъжната новина, че знаменитата "Г-жа Стихийно бедствие" ни е напуснала рано тази сутрин помрачи Никулден. Стотици почитатели на таланта й се поклониха и отбелязаха приноса на Мутафова на българските сцена и кино екран.

Ето какво написаха някои от тях:

Съюз на артистите в България:

Тази сутрин ни напусна легендата Стоянка Мутафова!

,,Не усетих кога се изтърколи моето столетие… Шарено и цветно беше то, наситено с големи събития, с мащабни личности около мен. Винаги го приветствам с “Добър вечер”, но е рано да му кажа “Лека нощ”… Имах един кюнец като дете, криех го под леглото, и вечер гледах през него като през телескоп. Бях си набелязала няколко небесни тела и си фантазирах какво ли е там. Баща ми на шега ме наричаше “Пътник между звездите”."

Днес любимата на поколения българи актриса е вече между звездите!
Поклон пред светлата ѝ памет!

 Румен Радев, президент:

С голямо прискърбие научих за загубата на Стоянка Мутафова – изключителна личност и творец. Призвана да дарява своя безграничен талант, обичана безрезервно от публиката.

Успяваше да покаже по удивителен начин, че истинският извор на непрекъсващата и ярка човешка енергия е себераздаването. Надарена с удивителната сила на таланта, изпълнена с обич и уважение към всеки зрител – така десетилетия наред Стоянка Мутафова владееше сцената на голямото изкуство. Тя се превърна в негов символ.

С нея всяка зала и всяка публика ставаше голяма, значима, одухотворена. Тя остава златна епоха в българския театър и кино.

Дълбок поклон и вечна памет!

Бойко Борисов, министър-председател:

Отиде си един изключителен, мил и добър човек. Тя винаги ще бъде от символите на българския театър. Поклон!

Боил Банов, министър на културата:

Напусна ни легенда!
Няма друго явление, което така да спира дъха ни както урагана „Стояна” - дръзкото Стихийно бедствие на всяка театрална сцена, неотразимия женски феномен на българското кино.
Почивай в мир! 

Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура в НС:

Скърбя за загубата на Стоянка Мутафова – една легенда на театъра, един невероятен талант! Сцената осиротя!

Почина великата Стоянка МутафоваАктрисата си е отишла в 6.15 часа