Близки на пребитото 13-годишно дете в Пазарджик са готови на протест, ако няма справедливо наказание за побойника. Както съобщихме, инцидентът е станал в четвъртък следобед, когато мъжът без причина нападнал група играещи там деца и се нахвърлил върху едно от тях – 13-годишно момче.  От силните удари по главата и тялото детето изпаднало в несвяст, а побойникът се прибрал у дома си. 

Момчето е откарано в градската болница, където изведнъж състоянието му се влошило и било настанено в  интензивно отделение. Благодарение на бързата  лекарска намеса към момента състоянието му вече е стабилно.  

Нападателят е установен и издирен. Оказало се, че в жилището си той е направил опит за самоубийство, като се е намушкал с нож в корема и шията. Наложило се е и спешното му  транспортиране в същата болница, където е спасен и стабилизиран.  

След многобройни удари в главата, детето е изпаднало в кома, но състоянието му вече е стабилно. По информация на полицията,мъжът е агресирал от играта на децата пред блока. След побоя, мъжът опитал да се самоубие.

"Самото деяние е толкова брутално, жестоко, удрял го е с юмруци по главата, и накрая мвзел да го души. Дойдоха и полицаите и линейката и му покриха лицето с одеяло, за да не го познаят хората и да има отмъщение. Предполагам, че е е на етническа основа. Хората се притесняват да не би пак да го укрият и да излезе невменяем", каза ромският лидер Райко Живков пред БНТ.

Живков предупреди: "Ако не го осъдят ще има протестни действия".

Нападателят е в ареста. Преди да бъде откаран там, той също е получил медицинска помощ.  

По случая работят екипи на полицията, под надзора на Районна прокуратура  - Пазарджик.