Пловдивско семейство откри портфейл пълен с пари и го върна на притежателя му. Историята се разиграва малко след като се стъмнило, повреме на гъстата мъгла снощи. Младо момче аварира с автомобила си на бул. "6 септември", малко след 18:00 часа снощи. Докато оправя неработещите стопове на колата, портфейла му пада от джоба на якето. Веднага след като се прибира той установява, че документите му липсват и подава сигнал на 112. От спешния телефон го препращат към Шесто районно в Пловдив.

През това време младо семейство открива липсващия портфейл и се отправя в гъстата мъгла към адреса посочен в личната карта на момчета, в пловдивския квартал Смирненски. Там ги посреща само бабата на момчето, която се свързва с майка му и дружелюбно ги препраща към дома им в Тракия.

В гъстата мъгла лутайки се из града след по-малко от час Ирина и Стойко позвъняват на вратата на Мария - майката на момчето, в Тракия и връщат изгубената вещ. След обстоен преглед установяват, че сумата е непокътната и от портфейла не липсва абсолютно нищо. Единствените щети са, че няколко автомобила са го сгазили и документите са пречупени.

“Единственото, което знам е, че тези хора са добри и искам чрез вашата медия да им кажа едно голяма благодаря! Има добри хора, възпитани от добри родители. Днес на Игнажден Ви казвам....Бъдете добри!„ – с тези думи Мария завършва съобщението си.