Катя Лерца, която блъсна и уби пътния полицай Делян Палазов, застава пред съда днес. Тя е обвинена в това, че при управление на моторно превозно средство, е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Делян.

В хода на разследването е установено, че Лерца се е движела със скорост от 99 км/ч в населено място, не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия и вместо екстрено спиране е предприела смяна на лентата за движение на автомобила, като това са и причините за настъпване на проишзшествието.

Отнемане на свидетелството за управление на МПС на обв. Лерца е било постановено от наблюдаващия прокурор незабавно след извършване на престъплението, като това постановление е било изпълнено на 06.06.2017 г.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното Лерца престъпление е лишаване от свобода от две до шест години, като е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Припомняме, че полицай Палазов загина при изпълнение на служебните си задължения. Той бе блъснат от джип на булевард „Санкт Петербург”.  Минути преди трагедията полицаят е спрял за проверка товарен камион. Излизайки на платното, той е видял движещия се с голяма скорост джип "КИА Спортидж" и е вдигнал палка да го спре. 

Джипът, зад волана на който е била 40-годишната Лерца, блъснал катаджията. Той се преметнал през предницата, чупейки обзорното стъкло и паднал. Автомобилът спрял след 70-80 метра. Служителят е загинал на място. 

36-годишният полицай има съпруга и две деца - дъщеря и по-малък син.