В деня на магистратския бунт бившият министър на правосъдието Христо Иванов даде заявка за създаването на нова партия, която да се бори с корупцията. Една година след като подаде оставка като правосъден министър и в деня на безпрецедентните протести на съдии Христо Иванов анонсира създаването на партия.

Тя ще се казва „ДА България”, съобщи bTV. Той събра лица от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, лидера на ДСБ Радан Кънев, депутата Гроздан Караджов, издателя Иво Прокопиев, Кристиан Таков от Правния съвет към президента, философът проф. Калин Янакиев и др.

 "Моят призив тази вечер е: Политизирайте се! С тези думи бившият правосъден министър се обърна днес към присъстващите на първата от поредицата срещи "Има ли българска мечта? Говорим за България." По думите му той няма да влиза в клишетата на ляво и дясно, които са останали за група радикализирани агитки, а ще се стреми да образува фронт срещу корупцията. Иванов не даде детайли около проекта, но заяви, че всички граждански способи, протести и движения, са изчерпани.

Затова той посочи, че единственият начин е влизане в политиката. Според него "има много хора, които са готови да загубят политическата си невинност, но искат да направят това от свое име и лице, а не да влизат в къща, построена от някой друг". Пред публиката бившият правосъден министър призова и за край на разделението, като изрази мнение, че "трябва да се възстанови многообразието от протеста срещу назначаването на Делян Пеевски от му първите дни – когато той бе многолик". Това според Иванов изисква и признаването на някои грешки.

TrafficNews.bg