В този парламент да се създаде експертно правителство с мандата на Патриотичния фронт, за това призова пред Дарик бившият служебен премиер Стефан Софиянски. По думите му тъкмо Красимир Карачаканов може да оглави един такъв кабинет. Чуйте какво добави Софиянски пред ТС

"Да се избере едно експертно правителство, което да има максимално одобрение в рамките на този парламент. ГЕРБ и БСП декларираха, че не искат мандата. И правилно не го искат, защото никой не вярва, че могат да назначат експертно правителство, все ще има съмнение", обясни пред Дарик Софиянски. "Хубаво е добре набиращата скорост политическа сила, каквито са Патриотите, независимо, че имаме съмнения за присъствието на някои хора, които са възприемали по различен начин нещата в различни периоди. Имам предвид партньорите – имали са различия, били са заедно. Но те проведоха една коректна и добра кампания", посочи още той. "Красимир Каракачанов е опитен, да направят експертно правителство. Каракачанов е познат в обществения живот, не е познат с отрицание.

Дори той да вземе мандата, той да се нагърби със съставянето на такова правителство и да го оглави, мисля, че ще има обществено доверие. Ако парламентът се обедини около едно експертно правителство, той ще се чувства ангажиран с това правителство, ще има връзка между парламента и правителството", аргументира се Софиянски.

"Ако бъде назначено от Плевнелиев, след това сменено от Радев, най-лошият вариант, пак няма да има тази връзка каквато ще има, ако парламентът избере този кабинет. Но на този експертен кабинет да се даде мандат – да приеме бюджета, да посрещне зимата. Това са нещата, които са непосредствено предстоящи", категоричен е Софиянски.

TrafficNews.bg