Седмицата преди изборите в Столипиново премина вяло. Липсваше агитация, нямаше кебапчета, никой не бе започнал да "хвърля". Това разказаха хора от квартала пред TrafficNews.bg. Това личи и от избирателната активност в район "Източен". Към 12:30 ч. тя е най-ниска от всички райони на Пловдив. Там са гласували едва 6908 души от общо 45 920, които имат право на вот. Това са малко над 15 процента. За сравнение в цялата област активността е 19,67 процента.

Традиционно активността в "Столипиново" е ниска на всички избори. Рязко се повишава в късните следобедни часове, когато пред урните започват да се извиват опашки от хора. Започват да валят и сигнали за нарушения. Не е ясно дали тази година това ще се случи, имайки предвид, че изборите са президентски и е едва първи тур. Но все пак някои от квартала очакват да започнат да им предлагат пари.

"Ще гласуваме. Пак ще плащат", заяви жителка на квартала. Тя обаче няма големи очаквания към новия държавен глава. Други роми от Столипиново пък очакват от новия президент работа и да "оправи държавата". 

Каква бе атмосферата в Столипиново по пътя към президентския вот - вижте във ВИДЕОТО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg