В китайския град Ухан, откъдето тръгна нови коронавирус, се намират трима български студенти. Градът е под карантина, а все повече европейски държави обмслят да евакуират гражданите си.

„В момента съм в стаята в общежитието. С мен нищо не се случва. По цел ден гледам филми и чета книги. От университета ни раздават храна по три пъти на ден. Евентуално ние можем да излезем с французите, ако се получи разрешение“, коментира Преслава Пешкова, една от блокираните в Китай българки пред BTV.

От посолството ни в Пекин са в контакт със сънордниците ни. Владислав Спасо от българското посолство в Пекин. „Това, което научавам от българите там, е, че те са добре“, каза Владислав Спасо от българското посолство в Пекин. В Ухан продължават да пристигат медици от други китайски провинции, за да помогнат за овладяване на епидемията

Доброволци организират таксита за извозване на гражданите в града призрак. Властите разпространиха информация как напредва строежа на специалната болница, която трябва да е готова до 5 февруари. Заразените вече са около 3000, а жертвите – 81.