Баба Гена Сиркьова от карловското село Каравелово навърши достолепните 105 години днес. По повод рождения ден на старицата лично кметът на община Карлово отиде на крака да я поздрави. „Човек се радва на дълголетие, когато духът му е здрав, а животът – изпълнен със смисъл. Искрено ти пожелавам още много години да се радваш на обичта на своите роднини, близки и на всички, които те познават! Пожелавам да ни посрещаш за още рождени дни!”, обърна се Кабаиванов към най-възрастния жител на общината.

Да уважат столетницата, в двора на дома й дойдоха кметовете на Каравелово и Климент – Славка Червенкова и Мано Манов, самодейците и занаятчиите от местното сдружение „Любен Каравелов“, ръководството на пенсионерски клуб „Детелина“, жители и гости на селото, роднините на баба Гена, които са в страната ни.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Рафаил. Торта, вкусни домашни баници и пити, много цветя получи рожденичката от всички гости, а самодейците отправиха специален поздрав за нейния празник.

Баба Гена благодари за вниманието, пожела на всички да са живи и здрави и да доживеят до нейните години. Тя е отгледала син и дъщеря, има трима внуци, четирима правнуци и две пра-правнучета.