Едно прекрасно дете от Асеновград има нужда от помощ. Дани е роден напълно здрав, но една ваксина влошава много сериозно състоянието му. Майката на това дете е един талантлив творец и добър човек. Самата тя неведнъж е била инициатор за благотворителни кампании, активно е агитирала и е участвала в тях. В името на други. За шанс. За живот. Сега тя има нужда от нашата подкрепа. Всяка помощ е добре дошла! Нека не оставяме семейството сами в борбата. Този апел отправи във Фейсбук страницата си Лизавета Иванова от Асеновград, която от 10 години се бори смело с коварното заболяване множествена склероза.

Майката на Дани разказва, че той е роден напълно здрав. На година и няколко месеца, когато вече е проходил и казвал първите си думички, му е поставена МПР ваксина. В следващите два дни Дани започва да изпуска играчки, пада, спира да ходи и се влачи по дупе.

„Заведохме го на невролог и се оказа, че има обща мускулна хипотония, назначиха му терапии и след месец, в двигателно отношение, имаше подобрение, но най-лошото предстоеше. Дани спря да говори, да играе с играчки, да контактува, изгуби очен контакт, спря и да се храни. Заспиването беше един кошмар – приспивахме се от 9 до 1 всяка вечер, а в 4 сутрин ставаше с пристъпи на рев или смях. Стигнахме до момент, в който седеше и гледаше в една точка, без да реагира на повикване и нищо около него. Така започна нашият кошмар, който продължава вече шест години”, описва в bg.helpkarma.com състоянието на детето майката.

След като се дават хиляди левове за изследвания в чужбина и изпробване на всякакви видове терапии, се установява възпалени черва, тежки метали в мозъка, тежък дефицит на витамин D, аутизъм с липса на реч и разбиране, много сензорни дефицити, проблеми в груба моторика и други. Турски специалисти препоръчват провеждане на терапии 20 часа седмично, за да се преборят проблемите, доколкото е възможно. Така семейството започва интензивна работа с Дани и нещата тръгнаха към добро.

Много ползотворно повлияват барокамерата, плуването, арт терапиите, работата с психолог и логопед, хомеопатично лечение. Родителите вярват, че колкото повече се работи със сина им, толкова повече ще постигне той.

Към момента Дани е с 90% увреждане, липса на реч и доста сензорни проблеми. Диагнозата му е детски аутизъм с говорни нарушения.

 „Искаме да направим всичко възможно момчето ни да си върне живота, но всички терапии са скъпи и за да включим още много към сегашните, ще ни е нужна вашата помощ. През месец април 2020 г. Дани става на 7 и училището е все по-близо, а с него и още по- големите трудности. Хубавата новина е, че той върви напред, когато с него се работи ежедневно по няколко часа с терапевт и отделно след това у дома в семейна среда. Благодарна съм на родителите ми, че шест години са до нас в тази битка и ни помагат финансово, за да се справяме, но вече става все по-трудно на всички ни. Ще се радвам и вие да станете част от нашето по-добро бъдеще и с общи усилия да направим животът на моето момче по-лесен и красив! Мечтая да чуя “мамо”, да каже какво иска да яде, какъв подарък иска за рождения си ден, да разбира, че има рожден ден или че е Коледа... едни малки неща, които са нашите най-големи и искрени мечти!”, споделя майката на момчето.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на helpkarma.com.