Полицията е арестувала собствениците на камиона ковчег с варненски номера, в който бяха намерени в сряда 39 трупа на китайски мигранти в Есекс във Великобритания.

Джоана Махер и съпругът и Томас Махер са задържанив град Уорингтън, който се намира близо до Манчестър, съобщи британските медии. По-рано стана ясно, че червената "Скания" с варненски номера е регистрирана през 2017 г. у нас и от тогава не се е връщала в България. 

Собственик на камиона е фирма „Утрешни движения днес”, тя е регистрирана през 2018 г. във Варна от Джоана Махер. Тя е родена през 1981 г. в Дъблин и е ирландски гражданин. Истинският притежател на фирмата е съпругът й Томас Махер, който също има регистрирана компания във Варна.

Двамата са заявили пред медиите, че те са продали камиона преди 13 месеца на фирма в Монахан в Ирландия и са потресени от съдбата на мигрантите. Арестуваният водач на Сканията Мо Робинсън живее в близост до този район.

Пред къщата на семейство Махер имало паркирани два Рейнж Роувър Дискавъри с поръчкови почти еднакви номера и бял спортен Шевролет. До преди две години двамата живели в по-скромна къща.

25-годишният шофьор на камиона Мо Робинсън, беше арестуван в ранните часове на сряда и остава в ареста, като разследващите все още продължават да го разпитват. 

Жертвите - 31 мъже и осем жени - се смята, че са китайски граждани. Телата бяха открити в индустриална зона до югоизточния английски град Грейс в Есекс посред нощ в сряда.

Утре четете в TrafficNews за машинациите на семейство Монахан в България.

Започна идентифицирането на 39-те трупа в камиона в Есекс25-годишен ирландец управлявал превозното средство, той остава в ареста по подозрение в убийство