Арестуваха двете момчета, които маскирани и с бухалки и метални прътове нахлуха в Професионалната гимназия по електротехника в София вчера. Те са на 18 години, единият е от тях криминално проявен - за хулиганство. Те са тренирали бокс.
 
"На базата на делегираните отчети директорът решава каква ще е охраната на училището", казаКамен Радев, старши експерт в РУО-София. Той съобщи, че училището е одобрено за закупуването на турникет система, която възпрепятства свободното влизане на външни хора. "Въпрос на време е тя да бъде поставена", добави Радев пред Нова.

Една от версиите, по които работи полицията, е конфликт заради момиче. "Едва ли охранител може да спре млади момчета с палки. Ние не можем да спрем децата на входа, но можем да предпазим тези, които са вътре", каза психологът Младен Владимиров.
 
"Представете си ако този проблем се беше случил извън училището. Най-вероятно боят щеше да бъде много по-тежък, а можеше да има и други пострадали", добави той.

В училището предстоят родителски срещи, на които ще се говори за агресията сред децата и как могат да помогнат родителите.