Туристи от Германия, Полша и  Чехия идват с чартърни програми по нашето Черноморие,  а румънци посещават курортите със сухоземен транспорт. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на "Панорама" по БНТ

„Изключително труден и тежък сезон ни очаква. Важно е да осигурим условия, за да има сезон. Браншът зависи от клиента и затова е важно туристическият продукт, който се предлага да бъде качествен и на разумна цена”, каза Ангелкова.  Тя каза, че не бива да се жертва безопасността на туристите в името на бизнеса.

„Издали сме ясни оказания с Министерството на здравеопазването, така че да бъде комфортно и безопасно посещението на всеки един турист. Слабо засегнато е българското Черноморие от вируса - имаме всички условия, за да посрещнем туристи. Дисциплина, дезинфекция, дистанция. Контролът е безкомпромисен”, припомни Ангелкова.

Тя каза още, че  от една страна сме партньори, но и конкуренти с останалите страни. Колкото гърци идват в България, толкова гърци идват и у нас. Изборът къде човек да прекара своята ваканция зависи от самия него. Повечето българи, които избират да почиват в чужбина, посещават и българските курорти след това.