Регионалното затваряне на ресторантите е това, което най-много ни притеснява. Защото когато това се случва няма ясен механизъм за помощ на оставените без работа. Това заяви Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията.

Според него по този начин служителите на заведенията ще останат без никаква помощ.

„Не мога да разбера как така 5-6 дни след отварянето на повечето заведения, защото не всички успяха да отворят на 1 март, се заговори за отново затваряне. Защо се сочат с пръсти заведенията за високите бройки, при условие, че на всички ни е ясно, че трябва да се търси причината 2-3 седмици по-рано. Тогава заведенията все още не работеха“, каза още Алибегов пред Нова телевизия.

Той е категоричен, че вината на високата заболеваемост през последните дни не е в сектора.

„Ние сме едно безопасно място, ресторантите на хотелите работят от декември и няма огнища. Ние сме обезопасили нашите хотели и заведения, хората се връщат в заведенията, което означава, че смятат, че сме едно безопасно място“, категоричен е Алибегов.

Ресторантьори: Повече не заменяме свободата си!Данните сочат, че не заведенията са отговорни за пандемията, смятат от бранша