Акция на пътя се проведе в района на Хисаря на 5 –ти януари от 11 до 23 часа. Проверени са 134 лица и 131 автомобила. По Закона за движение по пътищата са констатирани 112 нарушения. Съставени са 40 броя АУАН и 33 фиша. Заснетите водачи на МПС, които са превишили максималната разрешена скорост за движение в населеното места са 26.

 На  8 души са връчени електронни фишове, а на четирима са съставени фишове за нарушаване на пътни знаци и маркировка. Един акт е съставен за използване на мобилен телефон по време на управление. Без поставени обезопасителни колани са били 23-ма от проверените. Полицейската проверка е установила 10 автомобила без документи за годишен технически преглед, а две от моторните превозни средства са били със затъмнени предни стъкла.

Три са съставените актове за управление без застраховка "Гражданска отговорност". Установени са 5 технически неизправни автомобила, които след проверката са спрени от движение. При двама от проверените водачи дрегерът е отчел употреба на алкохол до 1,2 промила, поради което са отнети регистрационните табели на управляваните от лицата автомобили.  Съставен е един акт за непокрит товар. По време на проверките са установени 9 души, пътници в проверяваните автомобили, които са били без лични документи, за което са съставени 9 бр АУАН по Закона за българските лични документи. Проверени са 16 криминално проявени лица.