Преди броени минути свалиха белезниците на Ахмед Муса, който прекара последните 3 години в ареста.

Имамът, който е обвинен в разпространение на радикален ислям, днес беше освободен от следствения арест, след като Окръжният съд промени мярката му с по-лека. Срещу парична гаранция от 7500 лева, която бе събрана от мюсюлманите от пазарджишкия квартал „Изток“, Муса се прибира у дома. 

Стана ясно, че приеманият за духовен водач в махалата ще бъде посрещнат с пищно тържество като герой. От мюфтийството проговориха за престоя на Муса и посочиха, че по време на пребиваването си зад решетките, той е променил затворниците наркомани към по-добро.

Преди около две седмици, когато Окръжния съд уважи искането за по-лека мярка, тъй като след 3 години разследване все още прокуратурата не е повдигнала обвинение на имама, хората от махалата започнаха усърдно да събират парите нужни да откупят свободата на Муса. Информацията бе потвърдена от председателят на настоятелството към джамията „Абу Бекир“ Янко Мишев.

Сумата бе събрана бързо и вече е внесена, а Муса излиза от затвора по обед и веднага отива да бъде посрещнат славно в махалата.