99-годишна пациентка се лекува у дома, след като е била приета в болница с коронавирус. Кари Полок дала положителна проба в болница в Портсмут, Великобритания. В първите дни на март тя постъпила там в бронхопневмония и халюцинации.

"Постоянно и се привиждаха стълби на места, на които стълби няма. Затова се наложи да постъпи в болница. Една вечер вдигна висока температура, затова и направиха тест за вируса", разказва племеницата и Джес, цитирана от ВВС.

По думите на младата жена, семейството било разтърсено от новината. Кари пък признава, че си казала единствено "Е, и какво от това?". Мисълта, че може и да не види близките си обаче, била ужасяваща. 

В момента Кари се възстановява в дома си, заобиколена от семейството си. В социалните мрежи нейната племеница благодари на медиците, които са помогнали на жената. Самата Кари споделя, че се чувства много по-добре. 

"Огромно благодаря на екипа. Бяха невероятни", коментира тя. 

Самата Кари, по думите на племеницата и, е необикновена. Едва 18-годишна заминава за Африка. По време на Втората световна война е била медицинска сестра.

Кари и Джес апелират хората да спазват мерките. "Не си струва рискът, който поемате, излизайки навън, особено, когато има хора като леля Кари край вас", заяви Джес.