Възрастен мъж от Видин върна на банката 80 лева, които погрешка служителка му дала повече. Тези пари не били великденския му бонус към пенсията, защото мъжът поискал да изтегли 600 лева, а касиерката му дала 680, съобщава "Нова телевизия".

84-годишният Велко Велков от Видин все още не може да си обясни, защо постъпката му е впечатлила толкова хора.

„80 лева е голяма сума, това е половината ми пенсия”, призна той.

Както всеки месец той и съпругата му Надежда отишли да си изтеглят пенсията от банката. Искали от касиерката да им даде точно 600 лева. Навикът им бил да вземат парите и вкъщи да ги преброят и разпределят за месечните разходи. У дома те установили, че 80 лева са повече. 

Вместо да зарадват двете си дъщери за рождения им ден с подарък, възрастните хора решили веднага да върнат парите в банката. "Отивам аз и й казвам: „Момиче, имаш грешка”, а тя ми каза: „Нямам грешка".

Неволен свидетел на разговора става Ивайло Кехайов, който бил по работа в банката."Жената реагира спонтанно, всички в банката се учудиха, но той продължи да й обяснява ,че има грешка”, разказа Ивайло.

Велко и съпругата му взимат близо 600 лева пенсия. Повечето от парите обаче отиват за лекарства, защото Надежда е почти сляпа. Двамата обаче вече са заделили 100 лева, които да дадат на двете си дъщери. За разходи през месеца им остават само 200 лева. И въпреки, че се е случвало да останат със стотинки до следващата пенсия, Велко признава, че никога не би задържал чужди пари.

Впечатлен от постъпката на дядото, Ивайло вече е открил сметка на негово име. "Моята идея е до 7-мо число следващия месец да го изненадат от банката, че има някакъв бонус", разказа Ивайло.

Може да зарадвате Велко Велков като изпратите средства на сметката му в "Токуда банк":

IBAN: BG88CREX92601011273700

Още новини ТУК

TNS.bg