На втория отдалечено проведен изпит по математика за кандидатстване в Техническия университет - София се явиха близо 600 кандидат-студенти. Петдесет от тях са били кандидатите да учат  в Пловдив – каза директорът на пловдивския филиал на вуза проф. д-р Въльо Николов.

Резултатите: отличните оценки са шестнадесет, слаби оценки – няма.  Резултатите на средношколците, които се явиха на изпита на 11 април като цяло са по-добри от резултатите от първия кръг на отдалечения изпит по математика на 28 март, обобщи проф. Николов.

Във втория кръг обаче няма пълен отличник, докато в първия имаше двама, припомня проф. Николов. Квесторите не са „засекли“ и нито един кандидат, който да е опитвал да преписва. И при сегашния изпит един квестор е отговарял за работата на четирима кандидат-студенти. Използвана е специална платформа за отдалечено провеждане на изпити, която е разработка на научен екип от Техническия университет в София.

Остава още един предварителен изпит по математика, който ще се проведе отдалечено на 25 април. На него могат да се явят всички, които заплатят таксата за участие от 30 лева, включително и тези канидат-студенти, които вече са участвали в предишните отдалечено проведени изпити по математика и искат да получат по-висока оценка.