18-годишният ученик Цветан Георгиев Гечев шокирал футболните национали на Англия като два пъти са свалил анцуга и им показал голия си задник по време на мача в понеделник. Освен това демонстрирал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, както и среден пръст. 

Заради това той е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, става ясно от съобщение на  Софийска районна прокуратура. 

Гечев е издирен и задържан за 72 часа, а утре съдат трябва да реши дали да го остави за постоянно в ареста. Тийнейджърът е обвинен в това, че по време на футболната среща, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Изрично е описано и най-драстичното нарушение на ученика: „обърнал се с гръб към игрището, свалил си сивото долнище /анцуг/ и на два пъти си показал задните части”.

Младежът е в изпитателен срок на друга присъда и сега може да получи наказание затвор до 5 години. Той е в ареста за срок от 72 часа, а утре прокуратурата ще поиска от съда вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Други осем задържани запалянковци за расисткия скандал- Тодор Грудов, Живко Желев, Момчил Марков, Милен Панайотов, Любомир Делев, Борислав Трайков, Димитър Панайотов и Никола Добринов, се отърваха по-леко, защото след преценка на събраните в хода на проверката данни, наблюдаващият прокурор е решил, че същите не са достатъчно за образуване на досъдебно производство. 

Същевременно, материалите са изпратени обратно на началника на Първо РУ на СДВР  за ангажиране на виновните осем лица с административно-наказателна отговорност по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ), известен повече като закон за борба с футболното хулиганство .

На тях ще им бъде забранено да посещават мачове за срок от 1 до 2 години и ще им бъдат наложени глоби от 1000 до 2000 лева.

Полицията издирва за разпит още шестима заподозрени заполянковци, като на някои от тях също може да бъдат повдигнати обвинения и предадени на съд.