Тридесет и осем български граждани са блокирани в Кралство Мароко. Това сочат данните от посолството ни в Рабат. 

"Екипът на мисията ни съдейства на сънародниците ни, като проучва всички възможни варианти за прибирането им в България. Съветваме българските граждани да следят внимателно сайтовете на авиокомпаниите", коментираха пред TrafficNews.bg от пресцентъра на Министерството на външните работи.  

Както вече съобщихме, Мароко затвори всичките си граници вчера. Всички полети от и до страната са спрени. Достъпът до мароканските пристанища също е временно преустановен за всички пътнически круизни и развлекателни кораби. Това не засяга морски съдове, осъществяващи транспортна дейност в рамките на международни товарни автомобилни превози. Мярката е превантивна, срещу разпространението на коронавируса в кралството, макар и случаите досега да са само няколко. 

Българските граждани в Мароко могат да се обаждат на тел. 0801004747 за получаване на информация, съдействие и спешна медицинска помощ във връзка с разпространението на новия коронавирус. Информацията на посочения телефон се предоставя приоритетно на френски и арабски език, с ограничена възможност и на английски език.

При необходимост от съдействие и повече информация българските граждани могат да се свържат и с Посолството на Република България в Рабат на следните телефони:

Посолство Рабат

Тел.: +212 537 76 54 77; +212 537 76 40 82

Факс: +212 537 76 32 01

Дежурен телефон за спешни случаи и в извънработно време: +212 661 230 656