"Планирай бъдещето си" е мотото на изложението  „Европейско образование за успешна кариера“, което тази година ще се проведе в три града - София, Пловдив и Бургас. 

Българските студенти търсят все по- нестандартни специалности , затова организаторите всяка година разширяват портфолиото от университети.  Тази година ще бъдат представени специалностите био инженерство, авиационно инженерство и индустриален дизайн, които  започват да си пробиват път сред желанията на младите. Новото поколение вече търси кариерна реализация в по-тесни ниши с все повече практическа насоченост. Дизайн на компютърни игри също е сред най-търсените специалности за образование в чужбина.

Ученици от цялата страна ще могат да се срещнат лично с представители на университетите и с консултанти по образование в чужбина, за да се ориентират в избора си на подходяща специалност и университет и да изберат страна за висшето си образование.

 Ще гостуват над 30 университета от Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария и Испания, а за първи път ще се представи и Полша. Сред изложителите са престижни университети от Англия като University of Southampton (в топ класациите за инженерни специалности, компютърни науки, изкуство, медии и комуникации), University of Surrey (в топ 10 за биомедицински науки, психология, инженерни науки, криминология), University of Reading (световноизвестен с бизнес програми и лидер в сферата на метеорологията), както и University of Twente - №1 технически университет в Холандия. За първи път в България пристига Cardiff University – №1 университет в Уелс, известен с програмите си по архитектура, машинно инженерство, музика, лингвистика и др. 

Сред акцентите в придружаващата програма от безплатни презентации, ще бъдат „Mотивационното есе – ключ към мечтания университет“, „Иновативно и перспективно образование в Холандия“ и “Изборът на подходяща специалност - предпоставка за успешна кариера“. Топ университетът за изкуства във Великобритания - Arts University Bournemouth, ще гостува със специална презентация относно задължителните елементи на успешното портфолио.

Изложението на ЕДЛАНТА „Европейско образование за успешна кариера“, ще се проведе в три града – София - 28 септември в хотел „Хилтън“; Пловдив - 29 септември в хотел „Империал; Бургас - 1 октомври в хотел „Приморец“.