Шофьорът, който бе задържан след шофиране в насрещната скоростна лента на магистрала "Хемус", ще остане без книжка за 3 месеца и ще плати глоба от 1000 лева. 

Джигитът, който е на 52 години и е от врачанското село Три кладенци, бе заснет от друг водач миналия вторник, а видеото бе публикувано в социалните мрежи. На кадрите ясно се вижда как лекият автомобил „Ауди“ с врачанска регистрация ВР 4271 АМ е пуснал аварийните светлини и се движи срещу движението в района на 44-46-ия километър от магистрала "Хемус".

На няколко пъти шофьорът на косъм се разминава с катастрофа, като идващите насреща коли успяват да се престроят в средната лента. Той дори подминава бензиностанция, където има възможност да спре и да обърне посоката и продължава да се движи в насрещното.

В резултат на бързите съвместни действия на криминалистите от София и Враца, 52-годишният мъж бе задържан, а в хода на проверката бе установено, че той има и неплатени глоби в размер на 130 лева. Заради това е книжката му е отнета, докато не си плати задълженията.

Заради шофирането в насрещната лента на аутобана пък врачанинът ще остане без книжка за 3 месеца и ще трябва да плати глоба в размер на 1000 лева, пише Дир.бг.

От полицията призовават хората, които станат свидетели на подобни нарушения, да подават своевременни сигнали. Важно е те да съдържат информация за мястото на нарушението, както и забелязани детайли, които биха помогнали за бързото идентифициране на превозното средство, допълват от МВР.

Ето и видеото: