Тригодишно дете е в болница след поставена грешна инжекция. За случая от луковитското село Румянцево сигнализираха неговите близки пред БиТиВи. 

Тригодишният Стилян получава обриви след консумация на сок от плодове. Близките знаят, че е алергичен, но нямат лекарство у дома и звънят на 112. Фелдшерката поставя две инжекции и си тръгва.

И си влезнах вътре детенцето беше почти заспало, момичето ми се изплаши, вика: „Мамо, има нещо, извадихме, защото аз бях изхвърлила ампулите в коша, прочетохме, едната беше „Хлофазолин“, разказва Ани Илиева, баба на Стилян.

Така разбират, че вместо „Урбазон“ на малкия е поставена ампула за високо кръвно налягане. Тогава бабата звъни на мъжа си, който е в Луковит. „И го помолих да слезе в Спешното да им каже, че са объркали инжекцията, кажи им да се подготвят, че караме детето, то умира“, разказва Ани.

„Слиза тя и казва: „Аз съм му била каквото трябва“. Имаше един доктор, той й казва: „Абе ти си му била друго“, и тя – „Олеле, какво съм направила, олеле, аз съм убила детето“ - уплаши се, аз се побърках, те докараха детето, бият му шамари, то не може да се събуди“, разказва дядото на детето Красимир Маринов.

По случая тече проверка.

Не мога да я оправдая тая жена, днеска е моето дете, утре е друго дете“, казва майката на Стилян. Момченцето се възстановява в „Токсикологията“ на плевенската университетска болница и вече е добре. Но близките се заканват да съдят фелдшерката.