22-годишният шофьор в частна фирма Стоил Йорданов извади Богоявленския кръст от река Стряма в село Маноле. Той сподели, че участва за седма поредна година, но за първи път хваща кръста.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов скочи в ледените води на реката и се хвана на хорото по време на традиционния за Йордановден ритуал.

Кметът на село Маноле Йордан Енев, който е именник в днешния ден, пожела на всички свои съселяни здраве, доброта в сърцата и късмет през цялата година, както и „заедно всички да продължат да работят за възхода на селото“.

Десетки жители от всички възрасти присъстваха на Божествената света литургия, отслужена от отец Николай на речния бряг в село Маноле. След края на Богоявленския ритуал Димитър Иванов пожела на хората много здраве и берекет през новата 2020 година и ги покани на централния площад в селото, където празникът продължи с кръшно българско хоро.

28-годишният охранител Петър Дойков от село Трилистник „спаси“ кръста по време на Богоявленския ритуал в селото. Йордановден в село Трилистник започна с Велик Богоявленски водосвет, отслужен от отец Димитър в храма „Света Параскева“.

На ритуалите по хвърлянето на Богоявленския кръст в община „Марица“ присъстваха и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметът Петър Минков, секретарят Надежда Димитрова, кметът на Трилистник Мирчо Петров, представители на администрацията и десетки жители и гости.