21 са новите случаи на КОВИД-19 в област Смолян като новите две огнища са две големи производствени предприятия в града. От тях 12 са жени и 9 мъже. 

8 от положителните проби в областта са на контактни лица. Сред заразените няма медицински персонал. От новорегистрираните позитивни лица 6 са хоспитализирани в инфекциозното отделение на МБАЛ – Смолян в добро общо състояние, съобщават от РЗИ. 

Пациент на Центъра за психично здраве – Смолян от Доспат е доказан със зараза на Ковид-19. Останалите с потвърден резултат на коронавирус са на домашно лечение и са под наблюдение на личния си лекар. Предстои епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица. Пробите на децата и персонала взети от групата в Смолянската детска градина са отрицателни. След изтичане на 14-дневната карантина могат отново да посещават детското заведение.

Новите две огнища са две големи производствени предприятия в Смолян. Предстои двете фирми да бъдат затворени за дезинфекция и изследвани контактните лица. Заразата е открита след констатирано заболяване на работници и при проучване на контактни лица.