Общо 18 души от МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен са заразени с COVID-19, от тях 15 са от персонала. Всички те са приети за болнично лечение.   Теставани са 240 души от персонала. 

„За вчерашния ден новите случаи са 10. 4 са подадени от РЗИ-София. От другите 6 един е медицински персонал от МБАЛ „Хаджи Димитър“, 3 са контактни на хора от болницата, а двама нямат връзка. Днес са хоспитализирани още двама от болница „Хаджи Димитър“ каза кметът Стефан Радев, цитиран  от "Сливен прес”.

Изследван е целият персонал на болницата – от 240 души има 18 положителни проби. Извършена е дезинфекция на няколко етапа, която продължава и днес. От утре РЗИ ще взима проби за резултатите от обработката и ще се произнесе кога болницата може да работи“.

Няколко минути по-рано шефката на РЗИ д-р Балулова, която си тръгна първа след срещата и която ще решава кога да отвори МБАЛ „Хаджи Димитър“, съобщи, че заразените медицински лица там са 15 – 3 лекари, 8 медицински специалисти, 3 санитари и 1 медицински регистратор.

Местната медия твърди, че директорът на РЗИ  д-р Петя Балулова подава оставка.  В разговорите, продължили близо час, д-р Балулова е съобщила, че поема отговорност за ситуацията в Сливен и подава оставка.