Протестно автошествие ще се проведе днес в столицата заради "бездействието на държавата да предприеме спешни мерки против вихрещата се спекула с цените на горивата и непрекъснатото ограбване и обедняване на българина", заявяват организаторите на протестното шествие във Facebook.

Протестиращите се заканват, че ще блокират центъра на София в четвъртък, точно в 17 часа с начална точка – паркинга на БНБ.

От там автомобилите ще се отправят към Министерския съвет. Ще минат по "Цариградско шосе", където на колелото на 4-ти км ще завъртят и ще се върнат към центъра.

"Преди месец и половина при почти същата цена на суровия петрол и курс на долара цената на горивото бе под 2,00 лв. за литър, а днес е с близо 0,30 лв./л повече! Като прибавим и предстоящото необосновано увеличение на цената на ток, парно и топла вода и очевидно, че ще бъде генерирана сериозна инфлация и ще бъде "гарантирано" още по-жестоко обедняване на българския народ", посочват организаторите.

Снимка: БГНЕС

13 стотинки – февруарският скок в цените на бензин (2,09) и дизел (2,28)Причината: Санкциите на САЩ срещу износа на петрол от Иран и Венецуела