"Има причини корупцията в България да се смята за висока. Никой не може за измери корупцията, нито сивата икономика, те не са  светло", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Ваня Григорова, икономически съветник от КТ "Подкрепа".

Тя смята, че не е нужно да чакаме другите да ни казват какви са ни проблемите, а предварително трябва да се справям се тях.

"Американският натиск винаги се плаща от настоящи или следващи правителства, които предават българските интереси", допълни тя.

"Пандемията отключва възможности за корупция. Има логика да се прескочи процедурата за обществени поръчки, защото е много тромава, но има точки, които трябва да са спазят", каза още Григорова.

"Начинът, по който се определя цената на ПСР теста, не е ясен, трябваше да се наложи таван на цената на ПСР тестовете", категорична бе тя и информира, че държавата е взимала тестовете на 13 лева, а гражданите, които са плащали за тях, са давали 160. 122 милиона лева са дали българските граждани за тестове, което печалба за лабораториите, а за хоспитализираните са дадени около 85 милиона лева".