Камери записаха акт на агресия срещу деца в София. Жена е хваната да удря малолетни момичета с палка в столичния квартал „Света Троица“. Репортер на GlasNews.bg се свърза със сочения за замесен в инцидента Симеон Цветков. Той е собственик на заведението и катерушките, пред които момичетата играели и снимали за ТикТок.

В разговора той нарече агресията “инсинуация”, като представи коренно различна версия за станалото. Цветков твърди, че децата нанесли щети на въпросната играчка и дори откраднали 7 лева от нея. Според Цветков неговата служителка се опитала да ги хване, а едно от момичетата се развикало и тръгнало да бяга. Мъжът твърди дори, че Златева е била удряна.

Цветков коментира и своите действия в случая, заявявайки, че само е разтървал жената и детето. Като обясни, че всичко станало за “30 секунди”.

Той коментира и действията на своята колежка, като отрече  Златева да е удряла момичетата. Записите, с които GlasNews разполага, обаче показват друго. В един от фрагментите се вижда как жената пристига и удря едно от децата. Цветков не потвърди самият той да има и криминална регистрация. По наша информация Цветков е регистриран за кражба от хипермаркет, като му била наложена административна санкция, тъй като е платил откраднати стоки до приключване на досъдебното производство.

Вечерта на 20 януари момичетата бяха удряни с продълговат предмет. Случаят е от затворен комплекс в квартал “Света Тройца”.  Действията на децата се виждат от запис, заснет от самите тях - едно от момичетата опитва да влезе в съоръжението.

В един момент момичетата били нападнати от Златева, а Цветков препречил пътя им. Те побягнали и ги спасила намесата на граждани, които се намирали в района.

Впоследствие родителите на децата подали сигнал до МВР. Криминалистите от Трето РУ установили извършителите и разпитали свидетелите на инцидента.

 Кой лъже и каква е истината? Очаквайте в Glasnews и разказа на една от майките на пострадалите момичета.