Ако съдът реши, че трябва да бъдем глобени за промяната в организацията на движението в центъра на София, аз лично ще я платя.

Това заяви кметът на столицата Васил Терзиев по повод разпореждането на СДВР и настояването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от общината да спазят съдебното решение за работата по "Витоша" и "Патриарх Евтимий".

"Ситуацията е безумна. От един малък проблем стана голям. Ние сме се съобразили с решението и спряхме работа. Не е поставено нито едно ново колче и няма нито един метър нова боя. Но не е работа на МВР да инспектира сложени ли са огради", каза Терзиев по bTV.

Според него проблемът се политизира. Казаха да спрем - спряхме. Но всичко направено там в продължение на години е незаконно. Години наред е проявявано нехайство. Ние изготвихме проект се оказа, че целият град страда. Не знам защо нямаме диалог с МВР и водим комуникация през медиите. Това, което се иска от нас, е несериозно. Как да махнем всички паркоместа, като знаем какви са проблемите на хората? Ако министър Стоянов смята, че е бил на строителен обект, защо не си бе сложил каска? Ще оспорваме разпореждането на СДВР и съдът ще реши дали да се плаща глоба (от 2000 до 7000 лв.). Но защо години наред не е направено това, което трябва? Защо не сме съгласували действията си с МВР? Защото не сме счели, че трябва. Сега всички казват Терзиев счупи града, добави кметът.

Според него въпросният проект е болезнен за всички. А защо липсва генерален план за движението в София? Питайте тези, които управляваха 18 години. Ние сме започнали работа, имаме план, според който до 2025 г. трябва да се стигне до определяне на обществени поръчки, каза още Терзиев.

По повод отстранения районен кмет градоначалникът на София коментира, че очаква и него да го проверят. Нищо чудно да се стигне до избори за кмет наесен. Казвам го заради шесто чувство, но има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо в града, добави Терзиев.