Униформени от Столичната дирекция на Вътрешните работи ще обезпечават протеста обявен от ранната утрин утре в столицата.

На извънреден брифинг Иван Георгиев от Охранителна полиция към СДВР призова всички мирно протестиращи да се разграничат от хората, които са дошли с други цели, представляващи нарушаване на обществения ред.

„Имаме информация, че в района площад „Независимост“ предстои протест. Ще предприемем нужните мерки“, обяви Георгиев. Дали ще бъдат премахвани палатки обаче, от полицията не отговориха.

Униформените обясниха, че по техни впечатления по-голямата част от общественото желае нормално протичане на протестните мероприятия без ескалация на напрежението и помоли още веднъж да се съдейства на органите на МВР.

"До всички са достъпно онлайн материали, където протестиращите заявяват, че не следва мероприятието да бъде мирно", посочи Георгиев. 

Междувременно от „Пътна полиция“ обявиха, че ще предприемат всички мерки за безпрепятсвано предвиждане на хора и автомобили.

„На всички ключови места ще има служители на КАТ, които да спомогнат движението да се извършва нормално“, обявиха от КАТ.