Събарят строежа в двора на Александровска болница в София и строят нова сграда за педиатричната болница. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, като изтъкна, че всички срокове по договора ще бъдат спазени.

Министърът обясни, че държи болницата да бъде завършена в срок, който по договор е 42 месеца. Това няма да промени и договорната цена на проекта.

"С апаратурата, с която сме обезпечили лечебното заведение, могат да бъдат лекувани всички състояния и патологии при децата. Лекарите и сестрите, грижещи се за най-малките, да имат самочувствието на колегите, работещи в признати педиатрични клиники на запад, да им гарантираме условия за професионално развитие, а именно да бъде база за обучение на студенти и специализанти, в която да преподават най-добрите експерти по детско здравеопазване у нас“, заяви министърът на здравеопазването при откриването на дискусията.

В края на май премиерът се срещна с представители на протестиращите срещу проекта, в който болницата трябваше да се изгради в старата сграда, която е проектирана през 70-те години на миналия век.

Бойко Борисов заяви тогава, че ще бъдат съборени старите основи и ще се издигне нова педиатрична болница.