Нов протест срещу евентуално възстановяване на доставките от „Газпром“ се провежда пред президентството под надслов "ГАZwithme". Недоволството се състои за втори път и започна в 19 часа, а хората, които са се събрали пред президентството имат няколко искания.

Стопроцентова диверсификация на доставките на газ, като подчертават, че не трябва страната ни да бъде зависима от „Газпром”. Протестиращите настояват и за незабавно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция и екплоатацията му да започне без забавяния, така че необходимите количества газ да бъдат подсигурени за зимните месеци.

Междувременно организаторите са изпратили отворено писмо, в което призовават за отговори на седем въпроса, които са свързани с енергийната зависимост от Москва в контекста на войната в Украйна. Друга причина за недоволството е потенциалната екстрадиция на руския гражданин Алексей Алчин, за когото окръжният съд във Варна взе решение преди дни да позволи екстрадицията му.

Засега демонстрацията протича мирно, предава Nova. Oбявени са протести както за утре, така и за петък, а мястото остава същото.