63-ият протест в София започна мирно, но към 21.00 часа полицаи отведоха мъж, облечен в тъмни дрехи и с бейзболна шапка. Той бил докаран до органите на реда от самите демонстранти.

Засилено е полицейското присъствие в района пред Министерски съвет. Организаторите от т. нар. "Отровно трио" заявиха в социалните мрежи, че за утрешния протест вече са записани над 700 души, сред тях и хора от чужбина. Те са категорични, че протестът ще бъде мирен, предава БНТ.

Ден преди националния протест утре, полицията обяви какви мерки за сигурност ще предприеме за осигуряването на реда в София. Още от тази вечер е засилено полицейското присъствие пред сградата на Народното събрание.

След като започнаха да се събират в традиционния час - 19.00 часа, малко преди 20.00 часа демонстрантите блокираха движението в района на Триъгълника на властта и мирно отстояват исканията си.

Засилено полицейско присъствие и проверки на съмнителни лица са основните мерки на МВР за националния протест, обявен за 10 септември. Проверките ще бъдат правени избирателно, по преценка на полицаите. Не се съобщава точният брой на контролно-пропускателните пунктове.

От полицията съобщиха, че за утре по законов път са обявени два протеста и още един, който е нерегламентиран.