Почина един от монтажистите на националната телевизия Филип Петков, който беше известен сред колегите си и приятелите си с прякора FlyPhil. Филип е издъхнал нелепо, след като е паднал от скала по време на снимки. Петков си отиде от този свят много млад, а всички в Националната телевизия потънаха в скръб, предаде "Стандарт".

Колегите на Филип казват за него, че е бил уникален човек със страхотно чувство за хумор, а в работата си е бил истински професионалист. Често е вършел няколко дейности eдновременно. Монтирал е безброй филми и репортажи. Голямата трагедия не бе подмината и от лицето на БНТ - Христина Христова, която е водещата на седмичния сутрешен блок в телевизията.

"Пиша и трия...не знам и защо пиша, тя болката от загубата на приятел не се обяснява. Но адски ме е яд- не е честно! Човече, не е честно така! А обещанията "ще се видим", "време е за есенната фотосесия", онова твоето "ехааа"... кога?! О, Фил ...Не се отлага нищо за утре, няма(ме) време! Вече липсваш. Затова всички пишем тук, защото ще ни липсваш и ни боли. Та да си го кажем...", написа във Фейсбук Христо.