След новата версия за случая с агресия над непълнолетни момичета в София, с която GlasNews.bg ви запозна и която отразява становището на замесения в инцидента Симеон Цветков, медията ни се свърза с една от майките на пострадалите момичета. Припомняме, собственикът на заведението и катерушките, пред които две момичета бяха нападнати и бити по главата от служителка на Цветков, отрече въобще това да се е случвало и нарече случая "инсинуация".

Цветков твърди, че децата не само че не са били бити, но те са удряли Емилия Златева, която се опитала да ги хване, след като момичетата нанесли щети на играчката и дори откраднали 7 лева от нея. 

Какво разказа майката на едно от 14-годишните момичета?

"Твърденията на този мъж са напълно безпочвени. Виждате от клипчето, че децата пускат 2 лева, за да тръгне тази гъба и те да си правят тиктокчето, но тя изобщо не тръгва. Децата нищо не разбиват, а пускат пари. И двете деца са израснали в този квартал и още от бебета са посещавали тази клатушка и толкова пъти сме пускали пари, за да се радват децата, че е обидна цялата тази история. Нашите деца са там, защото там са отраснали, там се чувстват сигурни, те се смеят, те си говорят, снимат, след което се виждат краката на дамата, която нанася удари на децата и те си изпускат телефона. След това започват поредица от удари и децата започват да бягат, от там нататък всичко се вижда на записите, предоставени от съответните банки, има безброй много камери. Аз не знам с кой акъл посред бял ден, пълно с народ, можеш да си позволиш подобно поведение.

Нашите деца се занимават с изкуство, и двете рисуват, и двете са кротки, не се занимават нито с бойни спортове, нито членуват в някакви клубове. Те не носят никакви предмети, с които да могат да взломят въпросната гъбка. Ако господинът твърди, че му е посегнато на имуществото, да предостави съответните записи, защото това, което виждаме ние, е точно обратното на това, което твърди той.

Пред полицаите той заяви, че е мъж на въпросната Златева, после стана ясно, че тя му е служителка. След като го попитаха той свидетел ли е на случая, той отрече да е бил там. А сега твърди, че са му откраднати пари и му е взломено нещо. Нека да го докаже, да предостави записи от камерите.

Децата имат телесни повреди, извадили са си медицинско, имат следи от наранявания, има и снимков материал с наранявания по главите. Децата са спрени от училище, и двете не посещават учебни занятия, лежат - тъй като това е предписание на медицинско лице, ако има комоцио, да не се увреди допълнително мозъкът. 

Нека господинът да подкрепи твърденията си със записи. Ако смята допълнително да набеждава децата в извършено престъпление и да се опитва да ги изкарва  от пострадали в престъпници, то вече ще си има гражданско за набеждаване. Това е наглост!

Ако нашите деца са виновни, ние ще се извиним. Веднага. Но съм убедена, че това не е така, защото си познавам много добре детето. Много грозно е всичко това! Аз през живота си не съм ударила един шамар на детето си, не бих го причинила. Що за агресия е това?"

Припомняме, на записите, с които GlasNews разполага, ясно се вижда как жена пристига и удря едно от децата. Името на жената е Емилия Златева и тя е служителка на криминално проявения Симеон Цветков, с когото заедно нападат малолетни момичета в столичния квартал “Света Троица”.

Симеон Цветков е собственик на заведението и катерушките, пред които момичетата  играели и снимали за ТикТок. Цветков препречил пътя на децата, а през това време Златева нанесла върху тях удари с предмет, приличащ на тояга или бухалка. Както GlasNews съобщи, нападателите са установени вследствие работата на полицаите от Трето РУ, отговарящи за район “Илинден”.

Собственик на заведение и негова служителка нападнали момичетата в София ВИДЕО

Агресията бе извършена вечерта на 20 януари, а единствено заради намесата на граждани, намиращи се в района, няма по-тежки травми по децата.

Момичетата пуснали монета в катерушката и се снимали около нея. Съоръженията са собственост на въпросния мъж, но са предназначени за обществено ползване. Действията на децата се виждат от запис, заснет от самите тях - една от тях опитва да влезе в съоръжението.

Впоследствие родителите на децата подали сигнал до МВР. Криминалистите от Трето РУ установили извършителите и разпитали свидетелите на инцидента.

Цветков е регистриран за кражба от хипермаркет, като му била наложена административна санкция, тъй като е платил откраднати стоки до приключване на досъдебното производство, научи GlasNews. Златева не е криминално проявена. Самият Цветков обаче отрече самият той да има и криминална регистрация. 

Ето ги нападателите на момичетата в София СНИМКИ+ВИДЕО

Каква е истината? Вече има образувано досъдебно производство и се събират доказателства по надлежния ред в процесуален ред. 

Очаквайте продължение!