Георги Георгиев, който по професия е готвач, е един нападателите на майката с две деца пред Румънското посолство миналата вечер. Това съобщи неговият адвокат Полина Велчева.

„Снощи му бяха повдигнати две обвинения – едното за хулиганство, другото за увреждане на МПС. В момента той е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще отправи искане за постоянното му задържане, а мярката за неоклонение ще се гледа днес или утре”, посочи тя.

Жената, замесена в инцидента, е минала през служебния вход на полицейското управление, където е дала показания. Тя не е записана в дневника официално, което е нарушение. Също така не й е взета проба за алкохол и наркотици, което трябва да стане при такъв инцидент, обясни адвокатът пред bTV.

Според нея основната вина за инцидента носи д-р Елена Мицева, чиято кола беше брутално потрошена от протестиращите. Според юристката, жената с колата първо е спряла, после е продължила през колело, а пред автомобила е имало паднало момиче. Протестиращите пък не са знаели, че в колата е имало деца.