Последно сбогом с голямата българска актриса Татяна Лолова. В 11 часа започна поклонението в „Сатиричния театър”, където тя играе през по-голямата част от живота си. Всеки, който желае, може да занесе цвете във фоайето на театъра и да напише няколко реда в книга с послания към актрисата.

На мястото вече има опашки от желаещи да се простят с Лолова. От ръководството на „Сатиричния театър” уверяват, че ще бъдат спазвани всички мерки за безопасност. 

„Днес се покланяме пред нейния талант. Една от най-обичаните български актриси си отиде. Но ни остави усмивката си. Тази усмивка винаги ще бъде с нас”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

„Мога да кажа, че си замина последният мохикан от това голямо поколение на „Сатиричния театър”, на българския театър, на киното. Една голяма, голяма българска актриса си отиде”, посочи Тончо Токмакчиев.

„И тя се качи на звездната сцена. Поклон пред светлата ѝ памет! Нека полетът ѝ да бъде лек. Таня беше много добър човек, освен много голяма актриса. Поклон пред голямата актриса Татяна Лолова”, сподели Мария Грубешлиева – Муки.

„С тази усмивка и с тази благост, и светнали очи я възприемаха всички. Това е магия, това е нещо извън. То идва отгоре, страхотно поколение, страхотни хора и съм много щастлив, че имах възможност да се срещна с тях, въобще да бъдем заедно, да общуваме, да сме близки. Да, не можем да върнем живота, ясно е, това се случва, но можем някак си да го направим по-усмихнат, по-вдъхновен”, каза за нея директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов, цитиран от БНР.

Днес актьорът Светослав Пеев сподели, че отива към театъра с мисълта, че ще се раздели с един много голям човек.

„С човек, който много пъти ми е казвал какво да правя. Тя беше изключителна жена. Тя беше човек на света. Когато дойдох в театъра, това беше едно чудо. Такава красавица, на всичко отгоре и страхотно интелигентна. Природата беше създала човек, който имаше всичко в себе си. Да не говорим за талант - тя беше страхотно талантлива”, сподели Пеев. 

За него великата Татяна Лолова е „невероятно красив човек, невероятна усмивка, интелект и страхотен приятел”.

Една от легендите на българската сцена си отиде след тежко боледуване. Поколения българи ще я помнят с култовите роли от филмите „Топло”, „Опасен чар”, „Бон шанс, инспекторе”, „13-тата годеница на принца”.