На 7 октомври 2021 г. нова улица, посветена на националния герой  Васил Левски, бе открита в община Болгаре, близо до Бергамо в Северна Италия. На официалната церемония, която се състоя в сградата на община Болгаре, присъстваха кметът на Болгаре Лучано Редолфи, регионалният съветник Стефано Бруно Гали, Посланикът на Република България в Рим Н. Пр. Тодор Стоянов, Генералният консул на Република България в Милано Таня Димитрова, кметът на гр. Враца Калин Каменов, почетния консул на България в Ломбардия Марко Кампанари, почетния консул на България в Болоня Франко Кастелини, почетния консул на България в Генуа Микрле Скандролио и други представители на местните власти.Идеята за преименуването на улицата е на Генералния консул на Република България в Милано Таня Димитрова. 

Връзката между страната ни и италианската община в провинция Бергамо датира отпреди създаването на българската държава: в книгата си “История на Лонгобардите” Паоло Диаконо първи свързва името “Болгаре” с “Булгаре”, което означава “място, населявано от българи”. През 568 г. Лонгобардите навлизат в Италия, последвани от различни племена, сред които гепиди, българи и сармати. Трайното установяване на българските войски по тези земи се свърза с името, което и до ден-днешен носи италианската община.
С цел отбелязването на връзката между историческия произход на Болгаре и народа ни, Генералният консул на Република България в Милано Таня Димитрова представи идеята за именуване на улица „Васил Левски“ пред община Болгаре. След преговори между задграничното ни представителство и кмета на Болгаре, продължили над 12 месеца и допълнително затруднявани от условията на пандемията, възникването на нова улица в нов квартал стана възможно благодарение на тясното сътрудничество между двете институции.