Софийски градски съд потвърди изцяло присъдатата на изпълнителния директор на БНТ Константин Каменаров. На първа инстанция той беше признат за виновен за това, че е шофирал с 1,6 промил алкохпол в кръвта. Днес съдът потвърди решението за наложеното наказание от 1 година и три месеца „лишаване от свобода” с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба. Тъй като присъдата е потвърдена изцяло решението не може да бъде обжалвано пред ВКС  и е окончателно.

Присъдата „лишаване от свобода” за умишлено престъпление от общ характер по закон е едно от основанията за прекратяване на мандата на шефа на обществената телевизия. В такъв случай няма значение дали наказанието е ефективно или условно.

На 2 ноември 2017 година Софийски районен съд призна Каменаров за виновен за това, че края на юни 2016 година рано сутринта е управлявал колата си с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.

Още на първата инстанция Каменаров обясни, че въпросната вечер преди три години се е прибирал вечерта и е пил едно уиски, за да се отпусне. После бил взел и билката „зелен корен’, която разтварял в чист етилов алкохол. Причината била опити за забързване на метаболизма. Същата вечер изпил двойна доза, което било около 100 грама. Към 2 часа съпругата му, която била навън му се обадила. Помолила го да я прибера, защото не се чувства добре. Каменаров твърди, че е невинен и няма как от едно уиски да има 1.6 промила алкохол в кръвта си.